M.A.I. anunță printr-o nouă Ordonanță Militară că anul acesta Paștele se va sărbători la Crăciun

OTg1MjJjNmZlM2I2ODgxZTNjOTY2NzNjNzEzODI4NTI=.thumb

București. România. “Ușurel la cozonaci, dragi români!” – așa și-a început discursul Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, miercuri seara în cadrul Ordonanței Militare nr. 289. “În urma unui acord semnat cu BOR vă anunțăm că anul acesta sărbătorile pascale se vor comasa cu sărbătoarea Crăciunului. Din dorința de a responsabiliza și a proteja cetățenii am luat această decizie dificilă, dar absolut necesară.”

“Cu toții știm cât e de greu să mulțumești pe toată lumea, mai ales când ești într-o relație de subordonare față de o instituție care teoretic nu mai deține puterea în stat de câteva secole. Atât vă pot spune deocamdată. Da, suntem legați prin sfori invizibile de urmărirea intereselor favoriților noștri, dar acum, in mod excepțional, nu ne putem permite să cădem pradă presiunilor din exterior. Așa cum pentru o vreme am pus pauză delapidării fondurilor statului (mai multe detalii aici), așa trebuie să renunțăm anul acesta și la celebrarea sărbătorilor pascale în comunitate. Am ajuns la un consens, deoarece la mijloc se află vietile noastre și viețile voastre, ale tuturora. Cine va mai culege sparanghelul germanilor daca nouă ni se întâmplă ceva?”, a declarat vizibil emotionat Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela miercuri, 15 aprilie.

Vă aducem aminte că și președintele României, Klaus Iohannis, ne îndeamnă pe toți să stăm acasă de Paște și să îi ocrotim pe cei dragi prin absența noastră. “Este o atitudine de bun simț din partea autorităților. Nu trebuie șters cu buretele tot efortul pe care l-am făcut până acum. Până la Crăciun va trece toată nebunia asta și ne vom putea bucura înzecit. În plus, vom fi împușcat două sărbători majore cu o singură oală de sarmale.”, a comentat Cristian Tudor Popescu vis a vis de starea actuală a lucrurilor.

Întrebat de către un reporter The Morning Sunset, dacă vor mai urma ordonanțe de urgență până la sfârșitul perioadei de carantină, ministrul Vela a declarat “Suntem alături de dumneavoastră.  Ordonanțe vom da fără număr.  Acum vă rugăm decât (sic!) să aveți răbdare, nu mai este atât de mult până la Crăciun. Nu vedeți cum trece timpul?”

 

 

Articol scris de Tăut Ana-Maria, pornind de la o idee originală a lui Tăut Florin.

1 thought on “M.A.I. anunță printr-o nouă Ordonanță Militară că anul acesta Paștele se va sărbători la Crăciun

  1. Și Moș Crăciun va veni cu sania trasa de iepurași!🤣🤣

Comments are closed.

%d bloggers like this: