Politicienii români sistează acțiunile de delapidare a banilor publici pe timpul crizei Covid-19

București. România. Ludovic Orban, premierul României (din nou) si președintele Klaus Iohannis au declarat astăzi, 16 martie 2020, că toți politicienii sunt obligați să sisteze imediat orice activitate ilegala de sustragere a banilor publici cel puțin până în data de 30 aprilie 2020.

“Vă informăm că decizia de a stopa sifonarea banilor publici a fost luată în unanimitate. De acum și până la sfârșitul lunii aprilie politicienii vor fi nevoiți să trăiască doar din salarii, rezerve personale sau alte afaceri, legale sau nu, din mediul privat. Vă rugăm să aveți înțelegere față de vremurile grele cărora suntem nevoiți să le facem față. Această criză va putea fi depășită numai prin aportul și atitudinea responsabilă a fiecăruia.”, a declarat premierul Ludovic Orban în urmă cu 45 de minute.

Prezența virusului Covid-19 a determinat România să ia o serie de măsuri drastice pentru protejarea cetățenilor printre care închiderea anumitor puncte de trecere a frontierei, suspendarea cursurilor școlare și universitare, închiderea grădinițelor sau declararea stării de urgență.
“Acum va fi nevoie acută de resurse financiare pentru a putea trata bolnavii și a împiedica răspândirea virusului, astfel am decis să inghețăm orice sustragere ilegală de fonduri pentru a sprijini bugetul statului în aceste momente de criză.”, a declarat aproape ex-prim-ministrul Florin Cîțu.

Aceste măsuri au ca scop ținerea în frâu a noului coronavirus, menținerea ordinii publice, dar și dovada unui spirit de solidaritate între cetățeni. Eclipsată oarecum de către acest gest neașteptat, BOR s-a aliniat noii tendințe și a declarat că toți membrii vor sista orice tranzactie ilegală până vor trece puntea, dar nu mai târziu de 30 aprilie, că deja se pierde oricum destul de mult la Paști.

Sănătate tuturor și stați acasă!

1 thought on “Politicienii români sistează acțiunile de delapidare a banilor publici pe timpul crizei Covid-19

Comments are closed.

%d bloggers like this: