Gramatica limbii române pusă în libertate la 2 zile de la demiterea guvernului Dăncilă

Bucureşti. România. Institutul de Investigare a Crimelor Conformismului anunță eliberarea din închisori a diferitor ramuri gramaticale, împreună cu o parte importantă a vocabularului limbii române. Spațiul carpato-danubiano-pontic și-a pierdut guvernul joi, 10 octombrie, în același timp recâștigând peste jumătate din regulile gramaticale și aproximativ trei sferturi din vocabularul aspru reprimat în perioada de guvernare a regimului PSD.

Porțile închisorilor lingvistice s-au deschis larg, facilitând libera circulație a acordului dintre subiect și predicat, a conjugării verbeor, dar și a unei sumedenii de cuvinte frumoase și dificile, ca Speranță, Evoluție sau Kövesi.

De la casa de marcaj a unui cunoscut supermarket, fostul premier Viorica Dăncilă încearcă să readucă limbajul în zona dânsei de confort:

“Patrimoniul național de orori gramaticale este tot ce mi-a rămas. Apelez decât încă o dată dintr-o dată la cetățeni să vă somez pe voi să nu uitați că limba noastră e ca comoara care zice poetul. Orice om îi e teamă să o peardă, de aceia am cazato la închisoare în ultimii ani.”

În ciuda eforturilor doamnei ex-priministru de a regăsi paradisul pierdut, Poliția Română raportează o scădere de peste 60% a delictelor de viol sistematic al limbii române. Specialiștii afirmă că această scădere este direct proporțională cu viitorul politic al partidului social democrat.

“Săracul Liviu, acuma chiar că e singur acolo unde e el la răcorică. Sic transit…”, a oftat adânc doamna casieră după care șocată a dus mâna la gură. “Doamne, am început să vorbesc spaniolă!”

%d bloggers like this: